Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

Dumitru Diacov: Moldova va face faţă sărăciei şi fără susţinerea României, ca stat independent

14 ian. 2014,, 12:20   Societate
3890 7
Foto: andreifornea.com
„Moldova va face faţă de sine stătător sărăciei din ţară, ca stat independent, dacă România consideră că a cheltuit mulţi bani cu noi”, a declarat preşedintele de onoare a Partidului Democrat, Dumitru Diacov, luni, în cadrul emisiunii In PROfunzime de la postul de televiziune PRO TV.

Potrivit agenţiei „Infotag”, democratul consideră că prin îndemnurile de unire preşedintele României, Traian Băsescu, acordă Moldovei un deserviciu, şi ar face bine să se ocupe de economia ţării sale.

"Băsescu este un politician excentric, care "a făcut multă pace" în România şi acum s-a apucat de Republica Moldova. Este clar că povestea cu unirea este o necesitate a lui Basescu, care are nevoie de o temă electorală în România. Acest subiect în Moldova nu stă în ordinea de zi şi nici europenii nu sprijină această idee", a spus Diacov.

Potrivit spuselor sale, "această demagogie unionistă strică doar relaţiile dintre Bucureşti şi Chişinău".

Şeful fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, a recunoscut meritele României în susţinerea Moldovei în decursul ultimilor ani, însă, este convins că "astfel de declaraţii nu pot influenţa prezentul şi viitorul Republicii Moldova".

"Noi ca partid tratăm perspectiva integrării europene doar prin prisma Republicii Moldova ca stat independent", a accentuat acesta.

„În noaptea de Revelion preşedintele României, Traian Băsescu, a adresat un mesaj în care a menţionat că Moldova este pămînt românesc şi în timpul apropiat acest plan trebuie realizat. Anterior Băsescu a enunţat propuneri similare. Astfel, la finele lunii noiembrie el a declarat că următorul proiect naţional al României, după aderarea la NATO şi UE, este „unificarea ţării”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?