Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Deputaţii, acuzaţi că nu au cerut avizul Bisericii înainte de a institui 25 decembrie drept zi de sărbătoare

6 ian. 2014,, 13:33   Societate
6579 6
Foto: noi.md
Un alt grup de preoţi şi enoriaşi acuză deputaţii de ingerinţă în treburile bisericeşti, după ce au votat un proiect de lege privind instituirea zilei de 25 decembrie drept zi de celebrare a Crăciunului. Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe afirmă că sub pretextul respectării drepturilor minorităţilor, deputaţii pun în pericol tradiţia creştin-ortodoxă din Moldova.

„Decizia parlamentarelor nu ar fi fost o ofensă şi un păcat dacă aceştia s-ar fi consultat cu Biserica mai întîi. Cei care ne conduc statul se implică în treburile Bisericii, iar scopul este de a elimina treptat tradiţia. Este absurd să sărbătoreşti Crăciunul de două ori pe an. Curînd, sub pretextul europenizării, ei ne vor cere să sărbătorim Crăciunul doar pe 25 decembrie”, a menţionat preşedintele organizaţiei "Fericita Maica Matrona", Ghenadie Valuţa.

Potrivit spuselor grupului de preoţi, înainte de a adopta un asemenea proiect de lege, parlamentarii trebuiau să solicite avizul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

„Sub aspect legal, această sărbătoare este una, în esenţă, bisericească. Biserica Ortodoxă este unica instituţie abilitată să se expună din punct de vedere legal, este reprezentativă pentru poporul nostru. Totuşi, acest lucru nu ar trebui să constituie motiv de dezbinare între creştini”, a precizat juristul Radu Buşilă.

Precizăm că anterior, şi mișcarea creştin-ortodoxă „Valeriu Gafencu” a criticat decizia parlamentarilor de a institui 25 decembrie drept zi de sărbătoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?