X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Vlad Filat: Moldova trebuie să fie recunoscătoare statului român şi personal domnului Băsescu

28 dec. 2013,, 11:56   Politică
6944 20
Foto: moldnews.md
După ce Iurie Leancă a afirmat că declaraţiile lui Băsescu despre unire creează probleme Republicii Moldova, fostul premier moldovean, democrat-liberalul Vlad Filat, declară că Moldova trebuie să fie recunoscătoare statului român "şi personal domnului Băsescu pentru sprijinul oferit" de-a lungul procesului de integrare în structurile UE.

„Proiectul naţional al R. Moldova este integrarea europeană, ceea ce înseamnă fortificarea independenţei şi suveranităţii statului. Totodată, trebuie să recunoaştem că în aceşti ani am avut parte de un sprijin fără precedent din partea partenerilor noştri externi pentru a merge înainte. Trebuie să fim recunoscători statului român şi personal domnului Băsescu pentru sprijinul oferit R. Moldova”, a declarat Vlad Filat în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul TV N4.

În sprijinul afirmaţiei sale, liderul liberal-democraţilor a evocat mai multe proiecte iniţiate cu sprijinul României în care a fost implicat în calitatea sa de premier, alături de Traian Băsescu.

„Este vorba şi despre eliminarea consecinţelor inundaţiilor, despre ajutorul de o sută de milioane de euro, poziţia României în procesul de integrare europeană a R. Moldova. A fost un sprijin foarte valoros. Şi domnul Ponta ajută foarte direct şi eficient R. Moldova. Să nu uităm că, în această perioadă, am avut parte de un sprijin direct şi palpabil din partea Germaniei, Poloniei, Suediei şi a altor state, inclusiv din partea SUA”, a punctat Filat.

Declaraţiile lui Filat vin să contrabalanseze recentele afirmaţii făcute de actualul premier al Moldovei, Iurie Leancă, care, pe 23 decembrie, cu ocazia unei vizite făcute la Bucureşti la invitaţia premierul Victor Ponta, a declarat la Antena 3 că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu legate de unirea Moldovei cu România scindează societatea şi, în prezent, R. Moldova are nevoie de altceva.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав