X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Tot mai puțini locuitori ai capitalei, beneficiază de compensații pentru căldură

23 dec. 2013,, 10:50   Societate
3485 0
Foto: arena.md
Numărul beneficiarilor de compensații la căldură din capitală este în continuă descreștere față de sezonul precedent de încălzire. Potrivit ÎM „Infocom”, pînă în prezent, au fost depuse peste 16 mii de cereri comparativ cu 34 de mii, anul trecut, transmite NOI.md.

”Au fost depuse 16145 de cereri. Nici 50% din totalul celor 34 de mii depuse anul trecut. Pînă la finele sezonului de încălzire, această cifră ar putea crește pînă la 70%”, a precizat directorul ÎM „Infocom”, Ion Mărgineanu.

Ion Mărgineanu explică această diminuare prin modificarea procedurii de depunere a dosarelor. Doritori de a beneficia de compensații trebuie să prezente certificatul privind salariul cîștigat în ultimele 12 luni, în cazul persoanelor încadrate în cîmpul muncii.

Autoritățile locale achită 40% lunar din suma calculată în cazul încălzirii centralizate și aprovizionării cu apă caldă. Pentru gaze naturale, energie electrică, lemne şi cărbune se acordă lunar cîte 450 de lei pentru o familie, iar în cazul pensionarilor – 900 de lei.

Cererile pot fi depuse pînă la încheierea sezonului de termoficare. Pînă la aprobarea cererii, persoanele care urmează să beneficieze de compensaţii vor achita iniţial 60 la sută din suma indicată în factură.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав