X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Au devenit cunoscute condițiile alegerii în funcție a președintelui Timofti

21 dec. 2013,, 15:56   Politică
49244 24
Foto: actualitati.md
Nicolae Timofti, care este în prezent președinte al Republicii Moldova, a fost ales ca o "rampă de lansare" pentru Filat, care se pregătește pentru președinție.

Acest lucru a fost declarat în rețelele sociale de antreprenorul Renato Usatîi, adăugînd că el a fost martorul alegerii candidaturii lui Timofti înainte de votarea sa de deputații din coaliție și partidul lui Dodon.

"Îmi amintesc cum Filat a ales candidatura Dvs la funcția de președinte al Republicii Moldova... Avea nevoie de un candidat ascultător", - a subliniat Usatîi.

Autorul susține că Timofti a corespuns condițiilor înaintate de Filat. Printre altele, candidatul la președinție nu trebuia să-l asculte pe Plahotniuc. În acest scop, în preajmă a fost plasat Ion Păduraru, numit Secretar general al Aparatului președintelui. În plus, potrivit condițiilor lui Filat, Timofti și copiii săi nu trebuie să se implice în business și să pretindă la careva afaceri.

De asemenea, o condiție a numirii lui Timofti a fost solicitarea lui Filat ca în caz de demisie din funcția de prim-ministru, tot Filat să fie desemnat șef al guvernului. Cu toate acestea, potrivit lui Usatîi, planurile lui Filat au fost date peste cap de decizia Curții Constituționale, care a hotărît că Vladimir Filat, demis pentru corupție, nu mai poate conduce guvernul.

Usatîi, de asemenea, a subliniat faptul că în primăvara-vara lui 2014 este planificată demisia lui Timofti, pentru ca în locul lui să fie propus și ales Filat. "Veți demisiona înainte de termen la prima solicitare a lui Filat", - a adăugat Usatîi, adresîndu-i-se lui Nicolae Timofti, președintele Republicii Moldova.

Anterior, omul de afaceri rus, originar din Moldova, Renato Usatîi, a declarat că Vladimir Filat, demis din postul de prim-ministru pentru corupție, este implicat în atacurile raider asupra băncilor din Republica Moldova, la fiecare dintre care el deține acțiuni. De asemenea, Usatîi a relatat că, în perioada cît a fost prim-ministru Vladimir Filat a organizat "casa neagră" a fluxurilor de contrabandă, a cărei volum depășea 17 milioane de euro pe lună și care se opreau în buzunarele oficialilor guvernamentali.

Usatîi a fost nevoit să părăsească Republica Moldova, ca urmare a persecuțiilor din partea autorităților, pentru că a criticat politica guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?