Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Ratingul de credit al UE a fost retrogradat

21 dec. 2013,, 13:48   Economie
4598 3
Foto: directpress.ru
Standard and Poor's a revizuit în scădere ratingul “AAA” atribuit Uniunii Europene, apreciind că a slăbit coeziunea grupului, iar profilul financiar s-a deteriorat.

Ratingul de credit pe termen al UE a fost retrogradat de la “AAA” la “AA plus”, cu perspectivă stabilă, iar calificativul pe termen scurt a fost menţinut la “A-1 plus”, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

“Retrogradarea reflectă opinia noastră privind solvabilitatea generală mai redusă a celor 28 de state membre ale UE”, apreciază S&P.

Revizuirea în scădere a ratingului de top “AAA” vine după ce, în ultimii ani, unele state membre ale UE, inclusiv Franţa, Italia şi Spania, s-au confruntat cu retrogradări, din cauza efectelor crizei datoriei.

Din ianuarie 2012, cînd S&P a înrăutăţit perspectiva ratingului UE la negativă, calificativul mediu al contributorilor la bugetul Uniunii a scăzut de la “AA plus” la “AA”.

“Credem că profilul financiar al UE s-a deteriorat, iar coeziunea în rîndul statelor membre s-a diminuat. Negocierile bugetare din cadrul UE au devenit mai litigioase, semnalînd sporirea riscurilor faţă de sprijinul acordat UE de statele membre”, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?