Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Departamentul de Stat a explicat de ce Obama nu va merge la Jocurile Olimpice

20 dec. 2013,, 02:03   Sport
5411 2
Foto: topnews.ru
Casa Albă a confirmat, marţi, că preşedintele Barack Obama nu va merge la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din cauza programului de lucru încărcat.

"Președintele și soția sa nu vor fi prezenți la Jocurile Olimpice din cauza programului de lucru", - citează RIA "Novosti" cuvintele purtătorului de cuvînt al Departamentului de Stat.

Amintim că la deschiderea Jocurilor Olimpice de vară de la Londra din 2012, SUA erau reprezentate de soția președintelui american, Michelle Obama, la Vancouver în 2010 – de vicepreședintele Joseph Biden.

Purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat al SUA a subliniat că la Soci America va fi reprezentată de o delegație de "nivel înalt".

"Toţi membrii delegaţiei noastre se disting prin prisma reuşitelor lor în serviciul în slujba guvernului, în activismul civic şi în sport”, a precizat Shin Inouye, într-un comunicat.

Este cunoscut faptul că la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci delegația va fi condusă de rectorul Universității din California, fostul secretar pentru Securitate Internă Janet Napolitano, iar la închidere – de primul adjunct al secretarului de stat William Burns. În plus, în componența celor două delegații va intra ambasadorul SUA în Rusia , Michael McFaul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?