COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6792
Coronavirus stiri: 7612

Reprezentanții Mitropoliei despre decizia Parlamentului cu privire la ziua de 25 decembrie

19 dec. 2013,, 17:15   Societate
6264 5
Foto: mitropolia.md
Decizia de instituire a zilei de 25 decembrie drept zi de sărbătoare nu se referă la Biserica Ortodoxă din Moldova și la enoriașii săi. Poziția aparține secretarului Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, și a fost exprimată pentru NOI.md., în contextul deciziei luate astăzi de Parlament.

„Bisercia Ortodoxă și exponenții săi marchează sărbătorile în conformitate cu calendarul iulian, adică pe stil vechi. Este o decizie care nu vizează Biserica Ortodoxă din Republica Moldova și nici enoriașii ei. Mai curînd decizia a fost luată pentru cei care vin din alte confesiuni religioase, pentru misiunile diplomatice și alte persoane care sărbătoresc Crăciunul în această zi. Este opțiunea fiecăruia dintre ei”, a menționat Cheibaș.

Cît despre inițiativa comuniștilor prin care cer intervenția Mitropoliei în soluționarea acestei dispute, Cheibaș a spus că instituția nu poate da anumite aprecieri deciziei luate de Parlament.

„Prea mult ne-am obișnuit să spunem că sîntem nemulțumiți de un lucru sau altul. Nu e cazul să dăm o calificare acestei decizii. Biserica se întărește cînd are în fața sa obstacole”, a spus secretarul Mitropoliei.

Menționăm că astăzi deputații din Coaliția Pro-europeană au votat în prima lectură proiectul de lege cu privire la declararea zilei de 25 decembrie drept zi de sărbătoare, care nu va trebuie înlocuită. Inițiativa legislativă nu a fost pe placul deputaților din PCRM.
0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽