Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Lazurcă despre solicitarea cu privire la rechemarea sa din funcția de ambasador

18 dec. 2013,, 12:07   Societate
3014 0
Foto: infoprut.ro
Ambasadorul român la Chișinău, Marius Lazurcă, a refuzat să comenteze acuzațiile care i-au fost aduse de Platforma Civică Acțiunea 2012, dar a precizat că are de dus la îndeplinire un mandat și pentru acest lucru nu are nevoie să fie cel mai popular personaj public. Declarația a fost făcută de către diplomat în cadrul emisiunii „Politica” de la postul TV7.

„Comunicatul Ministerului român de Externe spune tot ceea ce se cuvine să se spună în această circumstanță. Cea mai mare dintre ambițiile mele nu este să devin plăcut tuturor sau să devin cel mai popular dintre personajele publice din Moldova. Nu este nici vocația și nici misiunea mea diplomatică aici”, a precizat Lazurcă.

Diplomatul susține că nu-și explică de unde vine această nemulțumire a celor peste 30 de ONG-uri care-i cer demisia.

„Trebuie să duc la îndeplinire un mandat, o serie de instrucțiuni foarte precise pe care nu mi le fixez singur, dar la fixează Ministerul de Externe, mandat care este validat de președintele statului”, a conchis ambasadorul.

Menționăm că Platforma Civică Acțiunea 2012 a cerut demisia ambasadorului pentru gafele diplomatice comise constant. Solicitarea acestora a fost însă respinsă de Ministerul român de Externe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?