Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Scandal la Ambasada României: un grup de ONG-uri cere demisia lui Marius Lazurcă

16 dec. 2013,, 12:12   Societate
5514 3
Foto: noi.md
Peste 30 de organizații nonguvernamentale din cadrul Platformei Civice Acțiunea 2012 solicită demisia ambasadorului român la Chișinău, Marius Lazurcă. Coaliția de ONG-uri îl acuză pe oficialul român de incompetență și critică modul în care Lazurcă gestionează relația cu Republica Moldova.

„De cînd a fost numit în funcție, oficialul de la București a demonstrat incompetență și ignoranță în respectarea raportului special cu Republica Moldova. Gafele diplomatice făcute în mod constant au culminat cu atitudinea ofensatoare manifestată cu ocazia Zilei Naționale a României și cu refuzul de a acorda vize de intrare în România pentru șapte români originari din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al Platformei Civice.

În comunicat se mai precizează că asociaţiile au trimis o solicitare ministrului român de externe, Titus Corlăţean, şi vor redacta o scrisoare deschisă şi către preşedintele Traian Băsescu pentru a cere retragerea ambasadorului român. În cazul în care cererea va rămîne fără răspuns, Platforma Civică Acțiunea 2012 va organiza proteste.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?