Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Scandal la Primăria Chișinău: ședința serviciilor municipale a fost blocată

16 dec. 2013,, 11:10   Societate
3753 0
Foto: noi.md
Ședința operativă a serviciilor municipale a fost blocată dimineață de către comuniști și socialiști. Aceștia au solicitat primarului de Chișinău să ofere explicații pe marginea construcțiilor ilegale din capitală, transmite NOI.md.

Consilierul comunist din cadrul CMC Victor Gurău susține că în prezent, în municipiul Chișinău sînt aproape 1800 de construcții ilegale. „Săptămîna trecută m-am apropiat de domnul Chirtoacă și i-am adresat repetat o scrisoare oficială pentru a stopa lucrările de construcție pe strada Teilor nr. 4 și 6. La cererea cetățenilor s-a depistat că au fost încălcate flagrant patru legi. Curtea de Apel a început această construcție fără acordul CMC, fără alocarea terenului și fără actele normative necesare. De asemenea, cetățenilor din strada Teilor nr. 6, 8 și 10 le-a fost închis drumul ilegal. Este vorba despre un furt calificat și corupție la nivel de primărie”, a precizat Victor Gurău.

În context, primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, le-a ținut o lecție subalternilor. „Trebuie de studiat dosar cu dosar în parte. Dumneavoastră trebuie să fiți mai precauți, pentru că nemulțumiți se vor găsi întotdeauna. Ceea ce dumneavoastră trebuie să asigurați este să aveți argumentarea de fier în ceea ce privește legalitatea unui proiect semnat. Bravo lor că au venit astăzi aici, dar metoda lor este neinspirată. Fiecare face ce vrea în funcție de ambițiile politice. Spiritele se vor încinge din ce în ce mai mult pentru că alegerile parlamentare sînt într-un an, iar cele locale – într-un an și jumătate. Asta la noi este tradițional. Noi nu știm alte modalități de a ne pregăti de alegeri”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Totodată, mai mulți locuitori din strada Teilor și din strada Milescu Spătaru, susținuți de socialiști, au pichetat în dimineața acestei zile sediul Primăriei Chișinău, manifestîndu-și nemulțumirea față de construcțiile ilegale demarate în preajma blocurilor în care locuiesc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?