X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 174
Transnistria stiri: 1415

Consilierul lui Putin a descris scenariul războiului Rusiei pentru Ucraina potrivit "scenariului georgian"

16 dec. 2013,, 02:12   Externe
15227 12
Foto: directpress.ru
Kremlinul a lansat un razboi fără precedent pentru Ucraina după "scenariul georgian", a scris fostul consilier al președintelui rus, Andrei Illarionov, în paginile publicației "Eho Moscvî".

Potrivit fostului consilier al lui Putin, împotriva Ucrainei a fost lansată o campanie pe scară largă în vara anului 2013. Este un nou tip de război – vamal, al gazelor, sanitar, propagandistic, scrie Illarionov.

Rezultatul unor astfel de "acțiuni de război" a și fost refuzul lui Ianukovici de a semna Acordul cu Uniunea Europeană, iar regiunile de sud și de est ale Ucrainei s-au "răcit" față de cursul de integrare europeană. Ex-consilierul lui Putin dă asigurări că anume aceste regiuni au fost identificate de Kremlin ca posibil cap de pod pentru lansarea "scenariului osertino-abhazian - 2 ", și, în același timp, a apărut teza despre "ruptură tectonică" în statul ucrainean.

Illarionov avertizează în articolul său că , în cazul evoluției situației într-un mod similar, Rusia poate recurge la măsurile luate în Georgia , subliniind că "cu cît mai dură va fi confruntarea părților ... cu atît mai ușor va fi prinsă ( Ucraina ) "în cîrligul" unui conflict intern abil provocat".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав