Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Scandal la Comrat: un deputat din Parlamentul R. Moldova este cercetat de procuratura autonomiei

13 dec. 2013,, 16:10   Societate
5703 1
Foto: moldnews.md
Procuratura Găgăuziei a intentat un dosar penal pe numele deputatului în Parlamentul Republicii Moldova din partea PLDM, Piotr Vlah, suspectat de falsificarea diplomei de absolvire a unei instituții de învățămînt din Sankt Petersburg.

Procurorii din autonomie au început verificarea biografiei deputatului și au expediat o sesizare tehnicumului de construcții navale din Sankt Petersburg pentru a confirma dacă Vlah a studiat în această instituție, transmite Gagauzinfo.md.

„Le propun procurorului Găgăuziei și tuturor membrilor familiei pe care o reprezintă să meargă la Sankt Petersburg și să se convingă personal de toate. Să vadă cu ochii proprii fotografia și semnătura mea, că absolventul tehnicumului Piotr Vlah este deputat în Parlamentul Republicii Moldova”, a declarat deputatul.

Vlah a mai spus că este gata „chiar să le achite biletele tur”, iar înapoi să revină „pe cont propriu”.

Politicianul și-a exprimat speranța că Procuratura Găgăuziei nu se va ocupa de studierea biografiei lui, ci va „explica totuși oamenilor, de ce nu au fost finalizate dosarele penale intentate pe numele unor democrați”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?