X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Primăria, cu ochii pe șoferii de troleibuze și autobuze

13 dec. 2013,, 15:56   Societate
3839 0
Foto: privesc.eu
Primăria Chișinău va procura anul viitor 850 de sisteme GPS, care vor fi instalate în autobuzele și troleibuzele din capitală. Informația a fost confirmată pentru NOI.md de către șeful Direcției generale transport public, Igor Gamrețki.

Licitația pentru procurarea sistemelor de monitorizare va avea loc săptămîna viitoare, potrivit lui Gamrețki. Instalarea sistemelor GPS ar putea demara în perioada ianuarie-martie 2014, după ce va fi semnat contractul cu firma care va cîștiga licitația.

„Scopul proiectului este de a economisi banii publici și de îmbunătăți disciplina de lucru. Toate datele obținute în urma supravegherii prin GPS vor fi stocate la Direcția transport. Sistemul de monitorizare ne va permite să știm la ca oră unitatea de transport a ieșit la linie, unde a staționat, dacă a fost implicată în accidente. Astfel, vom avea date precise în acest sens. Dar cel mai important lucru pe care ni-l propunem este disciplinarea șoferilor”, a explicat Gamrețki.

Potrivit funcționarului, inițial, cu sisteme GPS vor fi dotate acele troleibuze și autobuze care vor trece testarea tehnică în 2014. Ulterior, proiectul se va extinde. Ideea instituirii unor mecanisme de monitorizare a transportului public aparține Direcției generale transport public și căi de comunicații a Primăriei Chișinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?