X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Ierusalimul, paralizat de o furtună de zăpadă 'istorică' (FOTO)

13 dec. 2013,, 15:30   Externe
3729 0
Foto: mignews.com
Ierusalimul era paralizat vineri de o furtună de zăpadă 'istorică', primarul oraşului făcînd apel la armată pentru a veni în ajutor persoanelor aflate în maşinile blocate, relatează AFP şi Reuters.

'Luptăm împotriva unei furtuni de o putere neobişnuită', a declarat într-un comunicat primarul Nir Barkat, în timp ce stratul de zăpadă din Oraşul Sfînt a atins 37 cm sau chiar mai mult în alte zone periferice.

'Este un nivel istoric', a indicat meteorologul Sharon Wexler pentru postul public de radio.

Temperaturile vor atinge maxim două grade Celsius vineri şi vor scădea în timpul nopţii, iar zăpada, care a început să cadă joi, va dura pînă sîmbătă.

Şcolile erau închise vineri pentru a doua zi consecutiv, iar majoritatea locuitorilor au respectat recomandările autorităţilor de a rămîne acasă, notează agenţia de presă franceză.

Autorităţile municipale din Ierusalim au indicat că 540 de automobilişti, blocaţi de intemperii, au fost adăpostiţi în Centrul internaţional pentru conferinţe al oraşului.

Majoritatea drumurilor din Oraşul Sfînt, situat la 795 de metri altitudine, erau închise, iar poliţia a făcut apel la proprietarii de maşini private să nu se aventureze pe străzile deja impracticabile.

'Putem trece la curăţarea drumurilor doar după ce se va linişti furtuna', a indicat primarul Ierusalimului. 'Pentru moment, utilizăm toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie pentru a-i salva pe cei care sînt prinşi în furtună', a dat asigurări edilul.

Potrivit cotidianului Jerusalem Post, pînă vineri poliţia a fost chemată să vină în ajutorul a circa 1.400 de persoane în oraş şi pe drumurile către acesta, iar cîteva mii de persoane au rămas fără curent după ce mai mulţi copaci au fost doborîţi de furtună şi au căzut pe liniile de tensiune.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?