Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Reacția de nemulțumire a lui Diacov: Nu avem nevoie de cinovnici care umblă cu girofaruri (VIDEO)

13 dec. 2013,, 12:33   Politică
5818 5
Foto: noi.md
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, se arată nemulțumit de unele prevederi din proiectul Legii cu privire la avocatul poporului. În cadrul ședinței Parlamentului, Dumitru Diacov a declarat că avocatul poporului trebuie să fie un exemplu pentru cetățeni. Potrivit lui, în majoritatea cazurilor de pînă în prezent, avocații poporului profitau de această funcție, acționînd la comanda cuiva, dar nu în interesul poporului.

„Nu trebuie să mai găsim un cinovnic, să-i dăm paznic, girofaruri și el să umble cu viteza de 120 km pe bulevardul Ștefan cel Mare. Eu propun ca avocatul poporului se fie un om cu experiență de viață de cel puțin 30 de ani, căruia nu legitimația să-i ofere posibilitatea să treacă în instituțiile de stat, dar demnitatea. Iar oamenii trebuie să scoată pălăria văzînd această persoană și atunci ea va apăra interesele democrației”, a spus Diacov.

În același timp, viceministrul Justiției, Nicolae Eșanu, a spus că nu este de acord cu declarația făcută de Dumitru Diacov precum că avocații acționau la comandă.

„Dacă luați hotărîrile Parlamentului, vedeți că există multe cazuri soluționate”, a spus Nicolae Eșanu.

O poziție similară a avut și un fost avocat parlamentar, care a spus: „Pe cînd lucram avocat, am acționat Ministerul Sănătății în judecată, mai exact un medic care a administrat un preparat în rezultatul căruia și-a pierdut auzul un copil”.
Într-un final proiectul a fost votat în prima lectură.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?