X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

”Scutul Moldovenesc” condamnă decizia Curții Constituționale ©

12 dec. 2013,, 16:53   Societate
4645 0
Foto : moldovenii.md
A.O. ”Scutul Moldovenesc” condamnă cu vehemență decizia Curții Constituționale de a echivala limba română cu limba moldovenească și consideră că aceasta reprezintă un precedent periculos, fiind subminate normele constituționale.

“Considerăm că limba de stat a Republicii Moldova a fost și este limba moldovenească. Aceasta fiind un simbol de bază a identității și statalității poporului moldovenesc avînd în același timp toată argumentația științifică și istorică” este menționat într-o declarație.

Totodată, Asociația Scutul Moldovenesc consideră că doar Parlamentul Republicii Moldova poate decide asupra acestui subiect cu votul a cel puțin 67 de deputați sau însăși poporul în cadrul unui referendum național, și nu CC.

“Atragem atenția că în componența actuală a Curții Constituționale fac parte patru cetățeni ai Moldovei care dețin concomitent și cetățenia Română. Astfel, considerăm că acest fapt nu conferă deciziei date un caracter echidistant . Credem că Magistrații CC care au votat această decizie introduc noi focare de conflict în societate și fac jocul politic a unor partide politice, abătîndu-se astfel de la atribuțiile lor de bază”, menționează sursa citată.

În scopul evitării acestor precedente , Scutul Moldovenesc cere insistent CC să-și îndeplinească cu exactitate obligațiunile, să activeze în folosul statului Moldovenesc și nu în detrimentul lui.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав