X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

De ce a fost exclus Ghimpu din delegația Moldovei la Adunarea Parlamentară a NATO? Află opinia unui expert

9 dec. 2013,, 17:06   Politică
4716 1
Foto: noi.md
Excluderea liderului PL, Mihai Ghimpu, din delegația Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a NATO are la bază un joc politic inițiat de membrii coaliției de guvernare. O declarație în acest sens a fost făcută de analistul politic Valentin Dolganiuc, solicitat de NOI.md să comenteze decizia adoptată săptămîna trecută cu majoritate de voturi de către legislativ.

„Este o simplă răzbunare copilărească pe adversarii politici. Este un act de iresponsabilitate din partea actorilor politici. În fiecare delegație externă trebuie să se regăsească atît reprezentanți ai majorității parlamentare, cît și ai opoziției, dar ceea ce se face este rezultatul unei mentalități neocomuniste”, a spus Dolganiuc.

Analistul a dat de înțeles că Ghimpu a fost exclus din delegație în urma unei înțelegeri dintre reformatorii liberali și cei liberal-democrați. „Liberalii au venit și au fost puși în fața faptului împlinit. Dacă cei din PD și PLDM spun că nu au știut despre acest lucru, ei mint. Nu zic că Ghimpu este cheie de biserică, el a făcut lucruri care lasă de dorit, dar cred că în spatele deciziei de a-l exclude din delegație stă totuși PLDM”, a remarcat analistul.

Amintim că la inițiativa grupului liberal-reformator, Mihai Ghimpu a fost exclus din delegația Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a NATO. În locul lui Mihai Ghimpu a fost numit deputatul Vadim Vacarciu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?