X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

iPhone, interzis pentru oficialii din Rusia. O nouă teorie a conspiraţiei la Moscova

10 dec. 2013,, 09:30   Externe
2791 0
Foto: cugetliber.ro
Parlamentarii ruşi se gîndesc să adopte o lege prin care să se interzică oficialilor guvernamentali utilizarea de smartphone-uri străine, cu precădere iPhone. Ei susţin că aceste telefoane nu sînt sigure din punct de vedere al asigurării confidenţialităţii convorbirilor.

Potrivit ziarului Izvestia, citat de RIA Novosti, o comisie guvernamentală va analiza vulnerabilitatea telefoanelor produse în străinătate. „Întotdeauna va exista neîncredere în producătorii de smartphone-uri. Oricine produce tehnologia poate şi să tragă cu urechea. Aş renunţa imediat la telefonul meu în favoarea unuia produs la noi în ţară, pentru noi”, a declarat deputatul Vadim Dengin.

Alternativa ar fi producătorul rus de telefoane Yota. Acesta a lansat săptămîna trecută Yotaphone, un telefon cu are două ecrane, unul color LCD, iar celălalt alb-negru.

Premierul Dmitri Medvedev, pînă mai ieri fan declarat al iPhone, şi-a înlocuit deja telefonul cu cel rusesc. El a declarat că astfel, fără iPhone, speră să fie mai protejat împotriva acţiunilor de spionaj.

În septembrie, deputatul Vitali Milonov a avertizat oficialii ruşi că utilizarea lui iPhone 5s, care poate recunoaşte amprenta utilizatorului, este periculoasă pentru că amprentele ar putea fi stocate de către serviciile de informaţii ale Statelor Unite.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?