X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Saakaşvili: Cu cît mai repede vom europeniza ţările noastre, cu atît e mai mare şansa de a normaliza relațiile cu Rusia

9 dec. 2013,, 11:50   Societate
2469 2
Foto: adevarul.ro
Șansele Republicii Moldova și Georgiei de a menține relații de prietenie cu Federația Rusă depind în mare măsură de timpul în care acestea vor reuși să parcurgă calea integrării europene. Declarația a fost făcută la Chișinău, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, de către fostul președinte Georgiei, Mihail Saakaşvili, relatează NOI.md.

„Cu cît mai repede vom europeniza ţările noastre, cu atît e mai mare şansa de a normaliza aceste relaţii cu Federaţia Rusă. În caz contrar, dacă nu ne apropiem de UE, Rusia nu va fi interesată în a menţine stabilitatea în imediata sa vecinătate. Din păcate, ea manifestă mai mult interes pentru a se înteţi haosul şi a aplica toate pîrghiile pentru a destabiliza situaţia. În caz că stabilitatea va domina în această regiune, fără îndoială, Rusia nu va avea cum să facă presiuni, iar noi vom avea mai multe şanse să aducem prosperitate în ţările noastre”, a declarat Saakaşvili.

De asemenea, fostul președinte Georgiei a subliniat că indiferent de faptul dacă alegeau sau nu Republica Moldova și Georgia calea integrării europene, presiuni din partea Moscovei oricum aveau să fie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?