X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 169
Transnistria stiri: 1415

Peste 200 de muncitori moldoveni au fost angajaţi oficial la şantierele de construcţii din Israel

6 dec. 2013,, 14:41   Societate
3619 0
Foto: ligann.ru
212 muncitori moldoveni sînt oficial angajaţi la şantierele de construcţii din Israel. Datele au fost prezentate vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga. Ea a menţionat că acestea sînt primele rezultate ale acordului bilateral dintre guvernele Republicii Moldova şi Statului Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova în anumite sectoare din Statul Israel.

Potrivit agenţiei "Infotag", ministrul a menţionat că muncitorii au ajuns deja la destinaţie în cinci grupuri şi sînt angajaţi la 13 companii de construcţii, în oraşele Rehovot, Rishon Lezion, Herzlia, Menahem Begin. În prezent angajaţii lucrează conform contractelor individuale de muncă în cele 4 profile menţionate: formator, fierar-betonist, teracotist şi tencuitor.

Potrivit directorului Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Ion Holban, acordul şi protocolul de implementare prevede recrutarea a 1000 de lucrători calificaţi în construcţii. Ulterior ANOFM, prin subdiviziunile sale teritoriale, a selectat peste 1300 de persoane candidate la oferta de muncă.

Viceconsulul Israelului în Republica Moldova, Reghina Akkerman, a menţionat că muncitorii moldoveni sînt asiguraţi cu salarii şi condiţii de muncă şi de protecţie socială foarte bune.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав