Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Business de familie cu țigări de contrabandă

2 dec. 2013,, 16:38   Societate
4035 1
Foto: customs.gov.md
Un lot de aproape 23 de mii țigări de contrabandă urmau să ajungă ilegal pe teritoriul României și comercializate, ulterior, pe piața neagră a UE. Tentativa a fost stopată de vameși, la postul vamal Sculeni, pe 1 decembrie.

Potrivit Serviciului Vamal, țigările de contrabandă au fost găsite în două autocamioane conduse de doi bărbați, tată și fiu. Primul la pista de ieșire din țară s-a prezentat un bărbat în vîrstă de 56 de ani, care a spus vameșilor că nu are nimic de declarat. În urma unui control, sub patul de odihnă al cabinei autocamionului au fost depistate peste 10.400 ţigarete.

La scurt timp de la incident, vameșii au mai descoperit un lot de circa 12.400 de țigări, care au fost ascunse în roata de rezervă a autocamionului. De această dată, la volanul camionului se afla fiul primul contravenient, în vîrstă de 27 de ani.

Cei doi urmau să obțină un profit de circa 4 500 euro în urma vînzării lotului de țigări pe piața neagră a Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al Serviciului Vamal. Pentru acțiunile lor, bărbații urmează să fie amendați cu cîte 1500 de lei fiecare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?