X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Microbuze ticsite cu țigări, reținute la vamă

29 noi. 2013,, 15:40   Societate
3227 0
Foto: gov.md
Circa 15 mii de țigări de contrabandă au fost descoperite de polițiști în caroseriile a două microbuze, la postul vamal Leușeni. Infracțiunile au fost scoase la iveală în ultimele 24 de ore, anunță Serviciului Vamal.

În primul caz vameșii au depistat peste 6000 de țigări ascunse într-un microbuz, la volanul căruia se afla un moldovean în vîrstă de 26 ani. Acesta le-a declarat colaboratorilor vamali că nu transportă bunuri ce necesită a fi declarate. Țigările au fost găsite ulterior în pereţii laterali ai microbuzului, în spaţiul dintre caroserie şi tapiţerie. Șoferul intenționa să vîndă țigările în țările Uniunii Europene și să obțină un profit de circa 1200 de euro. Pachetele de țigări erau marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Un alt lot de țigări de contrabandă a fost descoperit într-un microbuz cu numere de înmatriculare străine. La volanul mijlocului de transport se afla un cetățean moldovean în vîrstă de 29 ani. Cele 8400 de țigări au fost dosite în partea din spate a scaunelor pasagerului şi șoferului. Și în acest caz țigările urmau să ajungă în piețele UE și comercializate la prețul de 1700 de euro.

Loturile de țigări au fost confiscate de vameși, iar șoferii celor două microbuze au fost amendați cu 1500 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?