Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Consulul general al Federației Ruse în Armenia a fost numit copreşedinte al CUC

29 noi. 2013,, 10:38   Politică
2817 0
Foto : vesti.md
Noul copreşedinte al Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea Rusiei, Vasili Corcimari, a fost prezentat joi, în cadrul şedinţei comisiei.

Solicitat de agenţia "Infotag", şeful delegaţiei moldoveneşti în CUC, generalul Ion Solonenco, a spus că "Corcimari este un diplomat profesionist, a fost audiat şi candidatura lui a fost aprobată".

Corcimari a absolvit Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale din Moscova (MGIMO) şi şcoala doctorală la Academia Diplomatică pe lîngă MAI al Federației Ruse. El posedă limba turcă, laoţiană, franceză, engleză, ucraineană, bulgară şi thailandeză. Din anul 1978 Corcimari a activat în diferite funcţii diplomatice în cadrul aparatului central al MAI şi peste hotare. În perioada 2004-2009 el a fost consilier în cadrul ambasadei Rusiei în Georgia.

Din anul 2009 a devenit principalul consilier al Departamentului IV al ţărilor CSI. Din 30 noiembrie 2011 şi pînă în momentul numirii în funcţia de copreşedinte al CUC din partea Rusiei a activat în calitate de consul general al Rusiei în Ghiumri, Armenia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?