Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Dodon: Parafarea Acordului de asociere este un cal troian pentru Moldova (VIDEO)

28 noi. 2013,, 12:35   Politică
5428 12
Foto: noi.md
Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, susține că summitul da la Vilnius este o miză electorală pentru guvernanții din Republica Moldova în preajma alegerilor parlamentare. Această opinie a fost exprimată de Dodon în cadrul unei conferințe de presă, anunță NOI.md.

Potrivit lui, guvernarea de la Chișinău nu are cu ce se lăuda înaintea alegerilor, iar parafînd acest acord, speră că va avea cu ce merge în fața cetățenilor.

”Trebuie să recunoaștem că acest summit este un eșec atît pentru UE, cît șu pentru Republica Moldova. Miza mare care se face pe acest summit este Ucraina. Iar de rînd cu Ucraina, și Azerbaidjanul a suspendat negocierile referitoare la integrarea europeană. Summitul de la Vilnius este mai mult o miză electorală dublă, atît pentru birocrații de la Bruxelles, care vor intra într-o campanie electorală, cît și pentru guvernarea de la Chișinău. Ei speră ca vor putea merge cu acest document parafat pentru a crea iluzii și a duce în eroare moldovenii. Integrarea europeană nu este altceva decît o momeală pentru alegători”, a spus Dodon.

Liderul PSRM susține că parafarea Acordului de asociere cu UE la Summitul de la Vilnius este un Cal troian pentru Republica Moldova. ”Acest Cal troian va detona Moldova din interior. Şi Ucraina, şi Azerbaidjan, şi Armenia au renunţat la vectorul integrării europene. Ei au analizat foarte bine plusurile şi minusurile şi au înţeles că Vilnius este cu semnul minus. Pentru Moldova cea mai bună soluție în aceste condiții și la această etapă este să întreprindă acțiuni cel puțin similare celor ale Ucrainei și anume să suspende procesul de parafare a acordurilor la Vilnius. Aceste acorduri trebuie să fie făcute publice, cetățenii trebuie să fie informați pe deplin despre consecințele pe care le poartă implementarea lor. Doar după asta populația Republicii Moldova, în baza unui referendum, ar trebui să decidă vectorul de dezvoltare a politicii externe”, a spus Dodon.

Potrivit lui, PSRM va amplifica intensitatea acțiunilor sale în vederea informării cetățenilor cu privire la riscurile pe care le implică acțiunile unilaterale ale guvernării.

Astăzi la Vilnius a demarat procesul de parafare a Acordului de asociere cu UE.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?