Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Primar condamnat la șase ani de pușcărie

28 noi. 2013,, 11:10   Societate
5909 0
Foto: pravo.ru
Primarul comunei Cruzești a fost condamnat la șase ani și jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu, fals în acte publice şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, anunță Procuratura Generală.

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2003-2004 primarul şi-a eliberat un teren cu o suprafaţă de 0,1223 hectare, fără a încheia un contract de vînzare-cumpărare a lotului şi fără a achita taxa stabilită pentru buget. Astfel, acesta a înregistrat pe numele său lotul de teren la Oficiul cadastral teritorial, prejudiciind statul cu circa 25 de mii de lei. În aceeaşi perioadă, primarul a falsificat un document eliberat de Consiliul local, prin care fiicei sale i-a fost alocat ilegal un teren pentru construcţie locativă, în mărime de 0,1 hectare.

Primarul a mai fost învinuit şi de faptul că în decembrie 2006, contrar Codului familiei, a înregistrat căsătoria fictivă dintre fiica sa şi vărul acesteia pentru a justifica acordarea ilegală a lotului de pămînt. În 2009, instanța a dispus ca inculpatul să fie amendat cu 5000 de lei. Sentinţa însă a fost atacată de procuror, care a solicitat ca primarul să fie recunoscut vinovat şi condamnat la opt ani de închisoare.

Un an mai tîrziu, Curtea de Apel Chişinău a dispus încetarea procesului penal în privinţa inculpatului, întrucît a fost depășit termenului de prescripţie pentru tragerea la răspundere penală. În urma recursului declarat de procuror, decizia Curţii de Apel Chişinău a fost casată, iar cauza a fost trimisă la rejudecare în aceeaşi instanţă. Astfel, în mai 2011 inculpatul a fost condamnat doar pentru abuz în serviciu și amendă în sumă de 10 mii de lei.

În urma unei noi contestări a deciziei instanței, cazul a fost rejudecat, iar în consecință, primarul de Cruzești a fost condamnat recent la șase ani şi șase luni de detenţie cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de peste trei ani.

Decizia Curţii de Apel Chişinău este cu drept de atac în termenii stabiliţi de lege.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?