X 
Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Topul destinațiilor preferate de moldoveni în perioada sărbătorilor de iarnă

27 noi. 2013,, 14:45   Societate
3197 0
Foto: stirilocale.md
România, Bulgaria și Austria – acestea sînt cele mai căutate de către moldoveni destinații turistice pentru vacanțele de iarnă, în acest sezon. Deși mulți dintre moldoveni s-au grăbit să-și facă rezervări încă la începutul lunii octombrie, valul adresărilor la agențiile de turism abia începe. Prețurile pachetelor turistice în perioada sărbătorilor de iarnă nu diferă prea mult de cele de anul trecut, susține președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din Moldova, Alexandru Juraveli.

“Pînă în prezent avem rezervări în proporție de 60 la sută. Rezervările au fost făcute încă la începutul lunii octombrie, în special pentru Austria, care este destul de solicitată în acest an. Totuși mai așteptăm, pentru că de obicei după 1 decembrie cresc vînzările”, a spus Juraveli.

Ucraina este mai puțin solicitată în acest an, din cauza prețurilor ridicate, în special de Revelion. Cei care totuși doresc să-și petreacă vacanța de iarnă acolo, aleg să meargă după Anul Nou, spune Alexandru Juraveli.

În cazul României, Bulgariei și Austriei tarifele sînt ceva mai mici în perioada Crăciunului și de două ori mai mari în perioada Revelionului. Astfel, prețurile ofertelor pentru România pornesc de la 120-130 de euro pentru 4-5 nopți de Crăciun și ajung la circa 200 de euro de Anul Nou. În cazul Bulgariei prețurile pornesc de la 230-250 de euro pentru un pachet turistic, în timp ce pentru a petrece o vacanță în Austria, moldovenii vor trebui să scoată din buzunare minim 250 de euro.

Totodată, în acest an au crescut cu 5 la sută solicitările pentru destinațiile exotice, cele mai populare fiind Emiratele Arabe Unite, Sri Lanka și Maldive. Prețul în cazul acestor oferte, care includ și transportul, pornește de la 1000-1700 de dolari de persoană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?