Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Captură de țigări de contrabandă la vama Sculeni

22 noi. 2013,, 16:45   Societate
5825 0
Foto: customs.gov.md
Peste 30 de mii de țigări cu timbre de acciz din Republica Moldova, care urmau a fi scoase ilegal din țară și comercializate în statele Uniunii Europene, au fost confiscate de vameși la postul vamal Sculeni. Cazurile au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, anunță Serviciul Vamal.

În primul caz, este vorba de un lot de circa 1000 de pachete de țigări în asortiment, care au fost găsite în portierele unui automobil, la volanul căruia se afla un cetățean român. O parte din țigări au fost ascunse și în aripile din spate ale mașinii şi sub schimbătorul de viteze. Țigările au fost găsite cu ajutorul utilajelor speciale de control vamal. Cetățeanul român le-a spus vameșilor că ar fi uitat să declare țigările. Bărbatul urma să obțină un profit de peste 3500 de euro în urma comercializării țigărilor peste hotare.

În timpul unui alt control vamal amănunțit, într-un microbuz condus de un moldovean în vîrstă de 32 de ani colaboratorii vamali au depistat disimulate peste 10 mii de țigarete, care urmau a fi comercializate angro pe piața neagră din UE. Moldoveanul urma să obțină un profit de circa 2000 de euro.

Loturile de țigări au fost confiscate de vameși, iar cei doi bărbați riscă o amendă de 1500 de lei, dacă vor fi găsiți vinovați.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?