Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Parlamentul va desemna cîte trei membri în CSM și CSP

22 noi. 2013,, 09:46   Societate
2488 1
Foto: noi.md
Parlamentul a adoptat joi, concomitent în două lecturi, două proiecte de lege cu privire la numirea în funcţie a trei membri în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

Potrivit agenţiei "Infotag", prima iniţiativă legislativă a fost elaborată de Comisia juridică în legătură cu adresarea organizaţiilor nonguvernamentale cu privire la alegerea membrilor CSM şi CSP în baza unei selecţii deschise şi transparente. Amendamentele adoptate la legea cu privire la CSM prevăd alegerea celor trei magistraţi din rîndurile profesorilor de drept. Magistraţii care sînt aleşi cu majoritatea voturilor nu vor putea deţine funcţia două mandate consecutiv.

Al proiect de lege prevede reducerea numărului de profesori aleşi în componenţa CSP de la patru la trei. Restul membrilor consiliului (6 persoane) vor fi aleşi de procurori.

Autorul proiectului de lege, vicespicherul Adrian Candu, a declarat că "rolul reprezentanţilor societăţii civile în CSP nu constă în a influenţa activitatea organului, dar în a asigura transparenţa adoptării deciziilor". În acest sens, potrivit lui Candu, nu merită ca aceștia să fie incluși în componenţa CSP.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?