X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Valeriu Munteanu califică drept manipulator sondajul realizat de IMAS

20 noi. 2013,, 17:49   Politică
3784 1
Foto: noi.md
Deputatul liberal, Valeriu Munteanu, critică sondajul prezentat la data de 19 noiembrie de IMAS. Pe o postare pe blogul său, Munteanu susține că acesta este unicul sondaj, unde a fost măsurată disponibilitatea cetățenilor de a vota un partid sau altul, fără a verifica încrederea în liderii partidelor politice, transmite NOI.md.

“Decizia deocheată privind nepublicarea rezultatelor ratingului liderilor principalelor partide, dar mai ales explicaţia ezitantă şi fără repere profesionale a lui Doru Petruţi („pentru a nu crea animozităţi şi mai mari”), demonstrează, cu prisosinţă, caracterul tendenţios sau chiar manipulator al acestei cercetări sociologice trunchiate”, susține Munteanu.

Potrivit lui, "din informaţiile deținute de PL, comanditarii sondajului - care potrivit lui Munteanu ar fi PLDM - au fost deranjaţi de prăbuşirea în preferinţele electoratului a liderului partidului, Vlad Filat. Asta deoarece în data de 3 mai a votat cu PCRM cîteva legi neconstituţionale". Totodată, Munteanu consideră că un alt motiv pentru care această întrebare nu a fost prezentă în sondaj este deoarece prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, crește în rating.

“Evident, ar fi fost o inepţie sociologică să publici în acelaşi document că Filat scade, iar PLDM creşte, în timp ce Chirtoacă creşte, iar PL scade, fapt pentru care s-a recurs la şmecheria de a nu publica capitolul cu ratingul liderilor de partid. Previzibil, dar ruşinos”, a spus Munteanu.

Conform unui sondaj realizat de IMAS, dacă duminică ar avea loc alegeri, în parlament ar accede patru partide, iar PSRM ar obține 0,6% din voturi. Sondajul însă nu a publicat informația privind raitingul liderilor din cadrul partidelor pe care le-a condus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?