X 
Transnistria stiri: 1405
Preşedintele stiri: 4065

Corlățean: Am motive să fiu extrem de încrezător în succesul summitului de la Vilnius (VIDEO)

19 noi. 2013,, 17:35   Societate
2997 0
Foto: noi.md
Miniștrii de externe ai Uniunii Europene ar putea să se întrunească în prima jumătate a anului 2014 la Chișinău pentru a susține eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul român de externe, Titus Corlățean, în urma unei întrevederi cu omologul său moldovean, Natalia Gherman. Cei doi oficiali s-au arătat convinși că Republica Moldova va parafa Acordul de asociere cu Uniunea Europeană la summitul de la Vilnius și și-au exprimat speranța că semnarea documentului va avea loc în 2014.

„România rămîne a fi țara în prima linie a acestui sprijin politic, diplomatic și economic al parcursului european al Republicii Moldova. Vizita ministrului Corlățean are o încărcătură simbolică, deoarece ne aflăm la ultima etapă a maratonului diplomatic înaintea summitului de la Vilnius. Am coordonat calendarul activităților post-Vilnius și am constatat că avem o unanimitate deplină în acest parcurs. Bineînțeles că la summit se va parafa acordul de asociere, iar în perioada post-Vilnius acordul va fi semnat”, a declarat ministrul afacerilor externe și integrării europene, Natalia Gherman.

Și ministrul de externe de la București s-a arătat încrezător în șansele Moldovei în ceea ce privește apropierea de UE. „Am motive să fiu extrem de încrezător în succesul summitului de la Vilnius, respectiv, parafarea Acordului de asociere și de liber schimb cu UE. Moldova și-a făcut treaba, îndeplinește criteriile tehnice pentru liberalizarea regimului de vize, urmează componenta politică la nivelul Consiliului și Parlamentului UE. Sînt convins că partenerii europeni vor susține eliminarea regimului de vize în cursul anului 2014”, a subliniat Corlățean.

Oficialul român a anunțat că în contextul preluării de către Grecia a președinției UE de la 1 ianuarie 2014, Guvernul Greciei urmează să examineze problema vizelor pentru cetățenii moldoveni. „Grecia va include între prioritățile sale rezolvarea problemei vizelor pentru Moldova în primul semestru al anului viitor. Este un gest politic pe care viitoarea președinție l-a transmis public în mod foarte clar. Este un lucru extrem de important”, a conchis Corlățean.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?