X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Reprezentanții coaliției de guvernare comentează Pactul pentru o Moldovă europeană, lansat de PLDM

19 noi. 2013,, 16:10   Societate
2975 5
Foto: noi.md
Democrații și reformatorii liberali califică lansarea de către PLDM a Pactului responsabilității naționale pentru o Moldovă europeană drept o acțiune binevenită, care se înscrie în parcursul integrării europene a Republicii Moldova. Reprezentanții PD și PLR au declarat pentru NOI.md că, deși inițiativa aparține liberal-democraților, nu poate fi vorba de o competiție politică între partidele coaliției de guvernare.

În opinia democratului Sergiu Sîrbu, inițiativa PLDM are drept scop informarea societății. “Nu cred că are o legătură directă cu campania electorală, este mai mult o campanie de informare a societății despre procesul de integrare europeană și ce urmează să se întîmple în contextul summitului de la Vilnius. Nu este nimic ieșit din comun.

Trebuie să înțelegem că fiecare partid are o logistică separată, nu există vreo întrecere, mai degrabă o relație de complementaritate”, a spus Sîrbu.

Pe de altă parte, liberal-reformatorul Ion Hadârcă admite că acțiunea PLDM are și o latură electorală, dar afirmă că este normal să fie așa.

„Sigur că acțiunea are și un aspect electoral, întrucît orice mesaj politic are acest aspect. Este normal ca partidele să se gîndească și la viitorul electoral. Acțiunea PLDM este totuși salutabilă”, a precizat Hadârcă.

Pactul pentru o Moldovă europeană a fost lansat ieri de reprezentanții PLDM și prevede consolidarea tuturor forțelor politice, a cetățenilor, indiferent de apartenența etnică și sprijinirea cursului european al Moldovei în preajma summitului de la Vilnius.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?