Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Filat, Leancă și Gherman cheamă partidele și societatea civilă să semneze PACTUL pentru o Moldovă europeană (VIDEO)

18 noi. 2013,, 13:44   Politică
3916 8
Foto: noi.md
Reprezentanții Partidului Liberal Democrat din Moldova, au lansat astăzi spre semnare Pactul pentru o Moldovă europeană. Primele semnături pe document au fost puse astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de către liderului Partidului Liberal Democrat, Vladimir Filat, prim-ministrul R. Moldova, Prim-vicepreşedintele PLDM, Leancă Iurie și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman. Pactul prevede consolidarea tuturor forțelor politice, a cetățenilor, indiferent de apartenența etnică și sprijinirea cursului european al Moldovei în preajma summitului de la Vilnius, cînd Moldova urmează să parafeze Acordul de Asociere cu UE.

“Facem apel către cei de bună credință, partide politice care susțin viitorul european al R. Moldova, chemăm societatea civilă sa semneze si sa suțină aceasta inițiativă. Ori semnarea acestui pact, este si va fi proiectul european al R. Moldova” a spus liderul PLDM.

În același timp, ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman a spus că acest pact are drept scop mobilizarea întregii societăți.

“Acest pact vine sa ne unească, să arate întregii societăți și partenerilor europeni că sîntem uniți si mobilizați fiindcă UE reprezintă cel mai eficient model de dezvoltare” a spus Gherman.

La rîndul său, prim-ministrul Iurie Leancă, a menționat că deși pînă la summitul de la Vilnius au mai rămas 10 zile, cetățenii moldoveni trebuie să nu se dea provocărilor.

“La Vilnius, țara noastră urmează să facă un pas determinant prin parafarea acestor doua documente. Acest lucru trebuie sa ne bucure si sa ne pună pe munca să ne responsabilizeze” a spus Leancă.

Pentru a semna sau vedea Pactul, doritorii pot accesa acest link.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?