Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Liceenii cer demisia ministrului Educaţiei (VIDEO)

18 noi. 2013,, 10:12   Societate
4498 2
Foto : curaj.tv
Protest în faţa Guvernului. Peste 100 de liceeni au manifestat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde au cerut demisia ministrului Educaţiei, Maia Sandu. Elevii sunt nemulţumiţi de noile reguli impuse pentru sesiunea de bacalaureat din vara anului viitor. Tinerii vor să nu fie supravegheaţi video în timpul examenelor, iar vacanțele de primăvară și toamnă, care au fost scurtate, să dureze și în continuare cîte o săptămînă.

Protestul liceenilor a început după amiaza zilei de astăzi, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Bine organizaţi, tinerii au cerut demisia ministrului Educaţiei.

Manfestaţia a continuat în faţa Ministerului Educaţiei.

Şi cum e zi de duminică, niciun responsabil de la Educaţie nu se afla în clădirea Guvernului, aşa că nimeni nu a ieşit să le vorbească manifestanţilor. Chiar şi aşa, tinerii nu s-au dat bătuţi. Aceştia au mărşăluit pînă la Direcţia Educaţie, iar ulterior s-au îndreptat către Primărie, acolo unde au scandat acelaşi lucru.

În pofida ultimatumului impus, unii elevi au anunţat, pe site-urile de socializare, că vor ieşi la proteste în după amiaza zilei de marţi. Contactată telefonic de Jurnal TV, ministrul Educaţiei Maia Sandu nu a răspuns la telefon pentru a comenta criticele lansate la adresa sa. La începutul acestei săptămîni, Ministerul Educaţiei a anunţat reguli mai stricte la sesiunea de bacalaureat din 2014. Potrivit noii metodologii, care deocamdată nu a fost aprobată, toţi elevii vor fi verificaţi cu detectorul de metale înainte de a întra în sală şi chiar în timpul testării. În cazul fraudării de către candidat a unui examen, vor fi anulate notele de la toate celelalte probe de BAC, iar elevul va putea susţine sesiunea abia în anul următor. Nu se va renunţa nici la camerele de supraveghere. Potrivit rezultatelor sesiunii de bacalaureat 2013, rata de promovare de 68,28%, a fost cea mai scăzută din toată perioada de organizare a examenului de BAC din Republica Moldova. Reuşita absolvenţilor a fost joasă, iar dintre cei aproape 28 de mii de absolvenţi, 1133 au fost eliminaţi pentru fraudă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?