X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 179
Transnistria stiri: 1459

Putin a ordonat generalilor să se pregătească de viitoarele războaie cibernetice

16 noi. 2013,, 10:52   Externe
2813 0
Foto: kremlin.ru
Președintele rus Vladimir Putin a apreciat modernizarea armatei drept sarcină strategică a următorului deceniu și a spus că războaiele erei digitale vor semăna cu jocurile pe calculator.

Ministerul dezvoltării economice a prezis Rusiei, dependente de exporturile de petrol și gaze naturale, 17 ani de creștere economică modestă, de circa 2,5 % pe an, ceea ce ar putea afecta planurile ambițioase ale Kremlinului de a cheltui mii de miliarde de ruble pentru apărare.

Dar comandantul suprem, la o întîlnire cu ministrul apărării, comandanții forțelor terestre, marinei etc. a declarat că prioritatea rămîne aceeași.

"Avem în fața noastră o sarcină uriașă, imensă de a moderniza armata și flota. Acesta este unul dintre obiectivele strategice pentru următorul deceniu", - a spus Putin.

Potrivit acestuia, dezvoltarea tehnologiei militare reprezintă o provocare pentru forțele armate ruse.

"Metodele contemporane și de perspectivă de luptă armată se complică ... Deja astăzi, iar în viitor cu siguranță, lupta armată, va căpăta tot mai mult și mai mult un caracter intelectual", - a spus el.

"În cele din urmă, totul s-ar putea transforma nu într-o ciocnire între oameni pe cîmpul de luptă, ci va fi similar cu jocurile pe calculator, cu pierderi umane minime".

Potrivit lui Putin, "acesta va fi un război al tehnicii – dacă va fi".

"Aș vrea să nu existe nicio luptă armată, dar , în principiu, totul merge spre astfel de sisteme" , - a declarat președintele Federației Ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав