X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Ucraina a reluat achizițiile de gaz rusesc

16 noi. 2013,, 00:54   Economie
4677 1
Foto Фото: directpress.ru
"Naftogaz Ucraina" a reluat achizițiile de gaze naturale din Rusia, în conformitate cu contractul și a oprit consumul de gaze din depozitele subterane. Acest lucru a fost declarat sîmbătă, 15 noiembrie, de către șeful Consiliului de administrație a "Gazprom ", Alexei Miller.

După cum s-a relatat anterior, prim-ministrul FR Dmitri Medvedev, în timpul unei conversații telefonice cu omologul său ucrainean, Nicolai Azarov, a amintit despre necesitatea de a respecta angajamentele asumate prin pomparea de gaz în depozitele subterane în cantități suficiente pentru punerea în aplicare a contractelor internațional . Primul-ministrul ucrainean a promis că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a asigura tranzitul neîntrerupt de gaz rusesc către clienții din Europa Occidentală.

Amintim că în primele luni ale anului "Naftogaz" a încetat să mai cumpere gazul rusesc și a început să-l pompeze din depozitele subterane. Miercuri, 13 noiembrie ministrul energiei Eduard Stavitskiy a declarat că achizițiile nu vor fi reluate pînă la sfîrșitul anului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав