X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Din lipsă de cvorum, Regulamentul Parlamentului nu a fost modificat

15 noi. 2013,, 16:23   Societate
3472 1
Foto: noi.md
Deși a fost dezbătut timp de doua ore, Parlamentul nu a votat astăzi proiectul de lege cu privire la modificarea Regulamentului Parlamentului.

Asta deoarece, înainte de a fi supus votului, deputații PCRM, du părăsit sala parlamentului, declarînd că proiectul va bloca și mai mult activitatea PCRM-ului în parlament.După plecarea deputaților PCRM, în sală au rămas doar cîțiva deputați din coaliția pro europeană. Chiar dacă au încercat să mai adune cîțiva deputați în sală, încercarea nu s-a soldat cu succes deoarece mulți erau deja plecați.

Printre modificările propus în regulament este și prevederea că formarea unei întrebări nu poate depăși un minut, iar fiecare răspuns nu poate depăși 2 minute

De asemenea, fiecare fracțiune parlamentare poate solicita pauze cu durata de pînă la 30 de minute. Durata cumulativă a pauzelor solicitate de o fracțiune parlamentară pe parcursul unei ședinței nu va putea depăși 60 de minute.

Totodată, luările de cuvînt pentru deputați vor fi micșorate pînă la 5 minute de la 7 minute. Acestea vor putea fi limitate în timp prin votul majorității deputaților. De asemenea, președintele ședinței poate limita în timp înscrierea pentru luările de cuvînt.

Deputaţii care vor încălca Regulamentul Legislativului vor fi sancţionaţi de funcţionarul Serviciului Special al Legislativului care va îndemna deputatul să părăsească sala Parlamentului. Aleşii care nu se vor conforma deciziilor funcţionarului şi şefului Legislativului vor fi sancționați ci pierderea indemnizațiilor în mărime de 25% pentru fiecare caz. Opunerea de rezistență sai insulte aduse Serviciul Special se sancționează cu pierderea a 50% din indemnizații pentru fiecare caz.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?