X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Băsescu este o ”rață șchioapă” și de el depind puține lucruri – declarație

15 noi. 2013,, 14:00   Societate
2778 0
Foto: gzt.md
„Republica Moldova nu trebuie să spere la susținerea României”, astfel a comentat pentru NOI.md politologul Vitalie Andrievschi apelul președintelui României, Traian Băsescu, făcut la Cotroceni, în cadrul întrevederii cu premierul moldovean Iurie Leancă, care a declarat că Moldova poate conta pe susținerea României în procesul de integrare europeană. În opinia lui Andrievschi, declarația lui Băsescu este doar o susținere morală, nu și reală.

”Chiar dacă deține funcția de președinte, Băsescu e un președinte pe ducă, o ”rață șchioapă”, de care depind puține lucruri în România. El poate face promisiuni, însă e puțin probabil că le va putea realiza. Este mai mult o susținere diplomatică și trebuie de înțeles că la modul practic, cu părere de rău, nu se va întîmpla. În orice caz, noi așa și nu am primit cele 100 de milioane de euro promise. Au fost și alte promisiuni din partea lui. În realitate România traversează o perioadă foarte complicată, au și ei problemele lor. România încă nu și-a rezolvat problemele ce țin de aderarea la spațiul Schengen, așa că și Leancă ar fi putut spune că îi vom susține în acest sens. România își face jocul ei în spațiul nostru, dar nu trebuie să uităm că este vecinul nostru, cu care nu trebuie să ne certăm, dar nici nu trebuie să sperăm că vecinul ne va rezolva problema”, consideră politologul.

Președintele României, Traian Băsescu, a declarat în cadrul întrevederii de la București cu premierul moldovean Iurie Leancă că după summitul de la Vilnius Moldova poate conta pe susținerea deplină a României în toate procesele care vor urma. În cadrul întrevederii părțile au discutat, de asemenea, susținerea acordată de România Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, precum și proiectele energetice implementate și cele care urmează a fi realizate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?