X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

China oferă Republicii Moldova 3 milioane de dolari (VIDEO)

14 noi. 2013,, 13:17   Economie
4632 3
Foto: noi.md
Republica Moldova are un potențial mare în ceea ce privește amplificarea relațiilor comerciale cu China, dar și în direcția creșterii investițiilor chineze directe în țara noastră. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Iurie Leancă la deschiderea Forumului Investițional Moldo-Chinez, desfășurat astăzi la Chișinău.

Potrivit lui Leancă, țara noastră s-a bucurat întotdeauna de sprijin din partea Guvernului Chinei, pe plan economic, politic și cultural.

„Ne dorim ca această conferință să contribuie la creșterea investițiilor directe chineze în Republica Moldova. Sînt convins că forumul de astăzi ne va permite să explorăm mai multe posibilități. Ne dorim o creștere a exporturilor pe piața chineză și o relație comercială amplificată”, a subliniat Leancă.

Și oficialii chinezi s-au arătat optimiști în ceea ce privește cursul relațiilor economice dintre cele două țări. Potrivit viceministrului chinez al comerțului, Jiang Zengwei, oamenii de afaceri chinezi sînt gata să investească în Republica Moldova.

„Trebuie să identificăm șansele de dezvoltare și să stabilim avantajele care sînt aici, sub aspect economic. Întreprinderile Republicii Moldova au niște perspective enorme. Sîntem pentru dezvoltarea relațiilor investiționale și comerciale dintre cele două țări”, a menționat demnitarul chinez.

Precizăm ca la sfîrșitul forumului de astăzi au fost semnate două acorduri de colaborare între părți. Unul dintre documente prevede acordarea unui grant nerambursabil în valoare de 20 de milioane de yuani (peste 3 mil. dolari) Republicii Moldova. Banii sînt acordați sub formă de grant nerambursabil, în baza Acordului de cooperare economică și tehnică.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав