X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Mărfurile destinate exportului vor fi declarate în format electronic

13 noi. 2013,, 16:21   Societate
3111 0
Foto: elldor.info
Cabinetul de miniștri a aprobat în cadrul ședinței de astăzi o hotărîre cu privire la procedura de vămuire electronică a mărfurilor la export. Potrivit documentului, odată cu eliminarea documentelor pe suport de hîrtie şi trecerea la procesarea electronică a tranzacţiilor de export, Serviciul Vamal oferă posibilitatea exportatorilor de a deveni mai competitivi pe piaţa străină. Asta deoarece se reduce timpul de vămuire, dar și costurile aferente exportului produselor autohtone.

Astfel, agenții economici care au semnătura digitală, din oficiu sau de la o tabletă conectată la sistemul informațional vamal, vor putea completa declaraţia de export în format electronic, în cel mult 7 minute.

De asemenea, va fi eliminat contactul direct între agentul economic și colaboratorul vamal și, în acest mod, procedura va deveni transparentă și supravegheată în regim on-line.

Anual sînt depuse 325 de mii de declaraţii vamale pentru care, pînă în prezent, era obligatorie efectuarea mai multor proceduri, inclusiv deplasarea la sediul vamal a vehiculului încărcat cu mărfuri, staţionarea în zona de control vamal, aplicarea sigiliilor ș.a.

Se estimează că, începînd cu anul viitor, circa 30 la sută din totalul declarațiilor vamale vor fi efectuate în format electronic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?