X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Un pictor amator moldovean a pictat portretul lui Onișcenko cu vin (VIDEO)

13 noi. 2013,, 00:40   Societate
5224 1
Foto : mir24.tv
Într-un local din Chișinău s-a deschis o expoziție neobișnuită. În loc de picturi în ulei și acuarelă – producția vinificatorilor locali, relatează mir24.tv.

Jurnalistul Vasile Botnaru şi-a prezentat mai multe tablouri pictate cu vin. La expoziţie, în centrul atenţiei a fost portretul sanitarului şef al Rusiei Ghenadi Onişcenko, care a pus la îndoială calitatea vinului moldovenesc. Botnaru intenționează să-i trimită acest tablou lui Onișcenko în persoană ca amintire.

„Are o faţă foarte ofertantă. Are nişte ochi foarte blînzi, are frizura asta care seamănă cu a mea. Onișcenko a ieșit nu prea serios, seamănă cu un clovn”, mai spune autorul portretului.

Tabloul a trezit curiozitatea invitaţilor, asta deşi Vasile Botnaru spune că nu vrea să se despartă de el.

Vasile Botnaru vrea să le trimită la Moscova, celor 28 de miniștri ai guvernului rus cîte un tablou drept cadou.

Vasile Butnaru a început să picteze cu vin un an în urmă. Acum, el împărtășește din secretele artei inventate. În loc de vopsea folosește exclusiv vin de casă, deoarece acesta nu conține aditivi chimici și coloranți și culorile nu pierd suculența lor. Pentru tonuri întunecate artistul aplică vin roșu în mai multe straturi. Pentru nuanțe roz îl diluează cu vin alb.

Noua tendință artistică Vasile Botnaru a numit-o oinogramma . "Oino" în greacă înseamnă vin. Tablourile în vin i-au interesat deja pe vinificatorii, care au invitat maestrul cu expoziții în România și Rusia. Lucrările lui Vasile Botnaru a vizitat deja Germania, Franța și Estonia. Un tablou pictat în vin costă în medie 500 de lei.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав