X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

PL din nou la Curtea Constituțională

11 noi. 2013,, 15:25   Politică
4689 2
Foto: noi.md
Reprezentanții Partidului Liberal au depus o altă sesizare la Curtea Constituțională, prin care solicită magistraților să se pronunțe pe marginea mai multor articole din Constituție, care se referă la statului deputatului în parlament. Astfel, PL solicită curții să se pronunțe asupra faptului „dacă funcţia de control al deputatului, materializată în înaintarea întrebărilor şi/sau interpelărilor, inclusiv posibilitatea de a le formula nemijlocit şi direct membrilor guvernului sau altor conducători de autorităţi publice în cadrul şedinţei în plen a parlamentului, poate fi condiţionată de acceptarea propunerii de către majoritatea deputaţilor prezenți la ședință sau această funcţie se exercită individual şi nu poate fi condiţionată”.

Autorul sesizării, deputatul liberal Valeriu Munteanu, a declarat că în exercitarea mandatului deputaţii sînt în serviciul poporului și este lesne de înţeles că „prezenţa obligatorie” poate fi solicitată de orice deputat în parte. Potrivit lui, președintele parlamentului încalcă grav norma constituțională atunci cînd supune votului propunerea deputaților.

Menționăm că recent reprezentanții Partidului Liberal au înregistrat în parlament un proiect de lege care vine să completeze vidul de sancţiune juridică pentru neîndeplinirea obligaţiei de a remite autorului iniţiativei legislative invitaţia de participare la şedinţa guvernului, asigurînd în acest fel executarea prevederilor Legii cu privire la Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав