Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Parlamentul va fi preluat prin atac raider – declarație

8 noi. 2013,, 12:07   Politică
9086 5
Foto: tribuna.md
Unica soluție și unicul instrument de lucru al Partidului Democrat este furtul intelectual și ”raiderismul”. Opinia aparține expertului politic Bogdan Țîrdea și a fost făcută în cadrul unei postări pe blogul său. În materialul publicat expertul susține că Partidul Democrat “a devenit o structură de tip raider, implicată în raiderism economic, politic, mediatic, juridic, iar de la o vreme și intelectual. Aceste tipuri de raiderism se intercalează și se susțin reciproc”.

Expertul a adus drept exemplu faptul că “păpușarul, care este unul dintre liderii PD, a fost acuzat de atacuri raider în 2010-2011 asupra sistemului financiar-bancar, privatinzînd terenuri, insule (din parcul ”La izvor”), cafeneaua și garajul parlamentului etc.

Concomitent, potrivit expertului, s-a trecut la raiderismul politic și la extragerea masivă de deputați, primari, consilieri.

Expertul s-a referit și la cazul cînd liderul PLDM, Vladimir Filat, a declarat că va lansa în scurt timp o campanie de informare a cetăţenilor privind integrarea europeană a Republicii Moldova şi perspectivele acesteia.

“La 6 noiembrie, PD, care la 3 noiembrie a profitat de ideea lui Filat cu mitingul, lansează campania de informare a cetăţenilor privind integrarea europeană! Deci, asistăm deja la un raiderism intelectual în sensul direct al cuvîntului. Să furi într-un asemenea mod obraznic ideile fără să recunoști, fie și voalat, meritul celor care au lansat-o, este culmea decadenței morale”, a scris Țîrdea.

Analistul politic consideră că acest lucru nu va continua mult timp, “oricum, nu cred că le va merge. În ultimii ani cetățenii au devenit mai vigilenți, mai informați, mai puțin creduli”.

“P.S. Acum păpușarul vrea modificarea Codului electoral prin introducerea sistemului mixt. Apoi va insista asupra creării blocului unic electoral. Așa, în parlament va ajunge o majoritate controlată de păpușar. Astfel, parlamentul va fi preluat prin atac raider”, a conchis expertul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?