X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Drumurile rurale vor fi reabilitate din bani alocați din fondul rutier

7 noi. 2013,, 16:17   Societate
3021 0
Foto: noi.md
Drumurile locale, comunale şi străzile aflate în gestiunea autorităţilor administraţiei publice locale vor fi reparate şi întreţinute din fondul rutier. Parlamentul a votat astăzi în prima lectură un proiect de lege care conține aceste prevederi. Astfel, dacă pînă acum din fondul rutier erau reparate doar drumurile naționale, de acum înainte, din acest fond vor fi reparate și drumurile publice, în cazul în care proiectul va fi votat și în cea de-a doua lectură.

Potrivit liberal-democraților, care au elaborat proiectul, în Moldova sînt peste 600.000 de kilometri de drumuri locale care nu pot fi reparate, din cauză că legislaţia nu permite acest lucru.

În același timp, deputații comuniști au propus stabilirea unei anumite sume care să fie repartizată tuturor localităţilor, pentru a evita repartizarea banilor pe criterii politice.

Propunerea acestora însă nu a fost susținută, deoarece, potrivit proiectului, primarii sînt cei care vor face demersuri referitoare la reparația unui drum sau altul, iar solicitările vor fi examinate de Consiliul fondului rutier.

Aproximativ 68% din lungimea totală a drumurilor din țară sînt drumuri locale, comunale și străzi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав