X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Petrenco: Plahotniuc a plecat, problema a rămas

1 noi. 2013,, 01:03   Politică
2507 1
Foto: vipmagazin.md
Declarația a fost făcută, joi, 31 octombrie în plenul Parlamentului de deputatul fracțiunii PCRM, Grigore Petrenco, în contextul discuțiilor pe marginea proiectului de hotărîre prin care s-a luat act de depunerea mandatului de către controversatul oligarh, stăpînul de facto al PDM, Vladimir Plahotniuc.

Deputatul comunist a întrebat care dintre identitățile oligarhului nu mai este deputat. ”Ați verificat care dintre Plahotniuci a semnat cererea de depunere a mandatului? Doar știți că are mai multe identități”, a întrebat-o deputatul PCRM Grigore Petrenco pe șefa comisiei juridice, Raisa Apolschii.

În context, Grigore Petrenco a subliniat că Plahotniut trebuia să-și depună mandatul demult. ”Crima din Pădurea Domnească, care a provocat o criză politică, scandalurile legate de monitorizarea de Interpol, scoaterea din prezidiul Parlamentului și acordarea votului de neîncredere, multiplele identități și cetățenii... Plahotniuc trebuia încă atunci să plece, am cerut asta, dar el a continuat să stea în colț, în spatele camerelor de luat vederi, și să-i tot cheme în colț ba pe Candu, ba pe alții”, a spus sursa citată.

Totodată, parlamentarul a accentuat că plecarea oligarhului din Parlament nu soluționează cea mai gravă problemă cu care se confruntă Moldova: acapararea instituțiilor statului. „Acest Parlament s-a discreditat. Guma se ascunde după mandatul de deputat. Ați ajuns aici datorită raiderului Plahotniuc și contrabandistului Filat. Cu plecarea lui Plahotniuc nu se rezolvă problema principală: RM continuă să fie un stat captiv. Acest Parlament este nelegitim și trebuie să plece în istorie odată cu Plahotniuc. Toți deputații din coaliția de guvernare trebuie să plece din urma lui Plahotniuc”, a adăugat deputatul PCRM.

Pe data de 28 octombrie, Plahotniuc a anunțat că-și depune mandatul de deputat pentru ”a fi mai aproape de oameni”, pentru a consolida partidul, pentru a realiza mai multe proiecte sociale, pentru a avea timp de întrevederi cu alegătorii, etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?