Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Ion Sturza definește cel mai mare pericol pentru RM

1 noi. 2013,, 02:28   Politică
7711 4
Foto: mail.ru
În prezent cel mai mare pericol pentru Republica Moldova nu este atît corupţia sau respectarea termenilor în procesul de integrare europeană, cît o nouă încercare tacită, printr-o înţelegere, mai puţin transparentă, de a schimba sistemul electoral, în Republica Moldova. De această părere este fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG", în cadrul unui interviu pentru Radio "Europa Liberă", Sturza a declarat că toate mişcările de PR, din ultimul timp, ale unor mici partide îl fac să creadă că subiectul votului uninominal se discută serios în mediul politic de la Chişinău.

"O astfel de decizie se întrevede, care vădit este în favoarea Partidului Democrat. PDM are nevoie de aceste cîteva voturi în plus, pentru a fi acea buturugă mică. În plus, trebuie să recunoaştem că ei sunt mari maeştri ai mass-marketingului sau ai marketingului politic. Au demonstrat-o în alegerile locale şi în alegerile din Găgăuzia, deşi, la nivel central, cumpărarea, să spunem aşa, a locurilor de deputat în circumscripţii uninominale este totuşi un proces cu mult mai complicat", a spus fostul premier.

În opinia lui, Moldova astăzi nu are nevoie de votul uninominal.

"Acesta este un populism şi o demagogie, cînd vorbim că deputaţii trebuie să ştie circumscripţiile lor şi invers ş.a.m.d. Noi avem nevoie de partide puternice, ideologice, de răspundere colectivă. Noi avem nevoie de artişti, sportivi, profesori care sunt foarte buni în domeniul lor, dar activitatea politică nu este ceva specific pentru ei. Nu avem nevoie de oameni care ar putea să corupă circumscripţiile respective. Asta s-a văzut foarte bine, în ţările noastre limitrofe: calitatea parlamentelor cu uninominal, de obicei, este cu mult mai slabă decît a celor alese pe criterii de liste de partid", a conchis Ion Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?