X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Expert: „Revoluția de catifea” a PCRM s-ar putea înăbuși la mijloc de cale

30 oct. 2013,, 15:42   Societate
4132 2
Foto: tribuna.md
Mitingul preconizat pentru 3 noiembrie curent este un răspuns din partea Coaliției de Guvernare Pro-europene la „revoluția de catifea” a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. Opinia aparține analistului politic, Bogdan Țîrdea, și a fost făcută publică pe blogul său, transmite NOI.md.

Bogdan Țîrdea este de părere că mitingul tinde să descurajeze PCRM-ul de a continua protestele împotriva guvernării. ”În cazul unui număr impunător de susținători, acest miting ar putea lovi serios în „revoluția de catifea” a comuniștilor, care s-ar putea înăbuși la mijloc de cale”, a subliniat politologul.

De asemenea, analistul politic susține că manifestarea de duminică are drept scop de a demonstra poporului unitatea Coaliției, lipsa clivajelor și fisurilor și, nu în ultimul rînd, de a le arăta europenilor suportul popular masiv pentru vectorul european.

În general, expertul susține că pentru liderii CPE, în special, pentru liderul PLDM, Vlad Filat, și liderul PDM, Marian Lupu, acest miting reprezintă o șansă unică de a-și revigora ratingul și a se poziționa în ipostaza de lideri naționali, care au convocat un fel de Mare Adunare Națională.

”Anume în acest scop se dorește utilizarea simbolismului Pieții Marii Adunări Naționale. Astfel, organizatorii speră, că adunarea le va legitima cursul politic, le va oferi un surplus de credibilitate. Deci, mitingul ar fi și un bun prilej pentru Coaliție să-și prezinte raportul de activitate, să se laude cu anumite performanțe”, a precizat Bogdan Țîrdea.

Totuși, analistul politic susține că această acțiune ar putea să se compromită, dacă în PMAN se vor prezenta mai puțini oameni, decît la mitingurile PCRM. Totodată, expertul nu exclude apariția unor provocări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?