X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Igor Dodon vrea instituirea funcției de președinte al CMC

30 oct. 2013,, 15:07   Societate
3071 0
Foto: noi.md
Membrii Partidului Socialiștilor au înaintat în Parlament o inițiativă legislativă care prevede instituirea funcției de Președinte al Consiliului Municipal Chișinău. Asta după ce în anul 2011, deputaţii din Alianța pentru Integrare Europeană au aprobat modificările privind excluderea acestei funcții, transmite NOI.md.

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a declarat pentru NOI.md că liberalii au exclus această funcție, fiindcă le-a fost frică de comuniștii, care au obținut majoritatea mandatelor în CMC atunci, cînd Dorin Chirtoacă a cîștigat alegerile locale.

“Noi am propus să revenim la norma respectivă, iar acest proiect a fost susținut în cadrul Comisiei administraţie publică şi dezvoltare regională. Scopul nostru este să revenim la practica legală. Practic toate consiliile locale au un președinte, fiecare raion are un președinte, iar aici trebuie să fie un președinte al Consiliului” a spus Igor Dodon. Liderul PSRM, a declarat că astăzi în comisie proiectul a fost susținut de comuniști, liberal-democrați și socialiști.

Menționăm că atunci cînd deputații AIE au exclus funcția de președinte al CMC, liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a spus că modificarea nu a fost făcută intenționat, pentru că majoritatea în CMC o deținea Partidul Comuniştilor. În același timp, comuniștii l-au contrazis, menționînd că funcția de președinte a fost lichidată ca să nu fie preluată de comuniști.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?