Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

SCANDAL: Rusia acuzată că a încercat să fure informaţii de la liderii G20

30 oct. 2013,, 10:53   Externe
3251 0
Foto: antena3.ro
Rusia a spionat puterile străine la reuniunea G20 de luna trecută. Ruşii au dat delegaţilor din celelalte ţări stick-uri USB, capabile să downloadeze informații din laptopurile personale, scrie The Telegraph, citînd presa italiană.

Printre cei care au primit dispozitivele care conţineau un virus de tip troian se numără şi şefi de state. Acesta este un nou scandal de spionaj, după acuzaţiile că NSA a spionat lideri politici europeni.

Presupusa tentativă a Rusiei vine pe fondul unor tensiuni cu Statele Unite, mai ales pe temele Siriei şi a lui Edward Snowden.

Preşedintele Consiliului Europei, Herman Van Rompuy, a fost primul care a avut suspiciuni şi a cerut ca dispozitivul să fie analizat, iar apoi a fost trimis un memorandum către membrii G20. "Drive-ul USB şi cablul de date putea să captureze data din computer şi de pe telefonul mobil.

Surse de la Bruxelles au spus că sînt "uimite" de acuzaţii şi că au deplină încredere în dispozitivele folosite la reuniunile G20.

"De fapt, sînt rapoarte amuzante. În primul rînd nu au surse. Este o încercare curajoasă de a distrage atenţia de la problemele reale ce există între capitalele europene şi Washington" a spus Dmitry Peskov, purtătorul de cuvînt al lui Vladimir Putin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?