X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

FALAFEL – enigma piramidelor egiptene ©

5 noi. 2013,, 09:18   Societate
4095 0
Unul din secretele constructorilor masivelor edificii din Giza este o mîncare deosebită, care poate fi savurată de orice locuitor sau oaspete al Chişinăului, fiind, astfel, mai aproape de dezlegarea acestei taine a lumii.

O călătorie în timp

Tot ce se referă la FALAFEL, într-adevăr, este învăluit de mister. Imaginaţi-vă, acum aproape cinci mii de ani, cînd nu exista tehnică de construcţii, electricitate, idei inginereşti avansate, în mijlocul pustiului au apărut piramidele. Aceste construcţii sînt edificate din stane masive de piatră. Cum de s-a reuşit atunci transportarea acestor pietre? Și în genere, de unde erau aduse materialele de construcţii? Piramidele din Giza (Egipt) şi pînă în prezent sînt învăluite de mister, iar savanţii din întreaga lume de secole încearcă să dezvăluie această taină. Nu în zadar, piramida lui Kheops este considerată ”a şaptea minune a lumii”.

De mister sînt învăluite şi metodele de supravieţuire a celor care au edificat piramidele. Nu trebuie să uităm că e vorba totuşi de pustiu şi în afară de munca grea mai trebuia de înfruntat şi condiţiile climaterice complicate. În urma cercetărilor, savanţii au ajuns la concluzia că muncitorii de atunci aveau o alimentaţie balansată (spre invidia oamenilor contemporani, care visează la o alimentaţie corectă), bogată în proteine, vitamine şi minerale. Or, în caz contrar era imposibil de supravieţuit. Bucatele îi ajutau să fie puternici, zvelţi, ingenioși și, în pofida tuturor circumstanțelor, constructorii aveau o dispoziție bună. Nu în zadar, actualmente în familiile de musulmani FALAFEL-ul este preparat pe parcursul Ramadanului. Imediat după apunerea soarelui, pot servi mîncarea, care trebuie să fie gustoasă, să nu afecteze stomacul gol, să fie vegetarian și cel mai important – să ofere energie pentru întreaga zi (în perioada Ramadan-ului ziua nu se permite consumarea alimentelor). Deseori, FALAFEL-ul este pus în pită (un fel de pîine) și atunci acest fel de mîncare devine și mai sățios.

Ce prezintă totuși FALAFEL-ul? (detalii pe – www.starkebab.md/ru/menu). În ce constă secretul perfecțiunii acestui aliment? Este vorba despre năut preparat în mod special, verdețuri și mirodenii aromate. Toate produsele sînt naturale, ecologic pure. Aceste chifteluțe fine deosebite și crocante sînt foarte gustoase!

FALAFEL-ul este bogat în proteine, la fel ca alimentele folosite de constructorii piramidelor. Acest aliment mai este bogat în astfel de minerale ca: fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier, siliciu. FALAFEL-ul conține vitaminele grupei В, fibre alimentare și antioxidanți care scad nivelul de colesterol, previn afecțiunile cardiace și ale articulațiilor. FALAFEL-ul mai are o caracteristică importantă – valoarea nutritivă înaltă, care se datorează conținutului mare de proteine (24%) și glucide.

Gustul visului

Astăzi, nu mai e nevoie sa pleci în Egipt ca să descoperi taina piramidelor. Și în Chișinău ai ocazia sa pătrunzi aceste mistere, doar în rețeaua de cafenele ”Star Kebab”. Aici FALAFEL-ul se prepară exact ca pe vremuri. Am reușit să aflu cîte ceva de la bucătarul-șef de la ”Star Kebab– gustul visului!”.

”Am dorit nu doar să creăm o mîncare delicioasă, după preferințele oaspeților noștri, dar în primul rînd să fie un produs natural, cu beneficii considerabile aduse sănătății”, a spus Igor Chetrari. ”În rezultat, am ajuns la FALAFEL, care este un aliment vegetarian. Acest fel de mîncare se combină ideal cu legumele și sosurile ”Star Kebab”. Fiind un produs atît de complex, ”Falafel” costă doar 13 lei porția. Comandînd ”Falafel” în ”STAR Kebab”, - ”Pocket” sau ”Platou magic”, oaspeții participă la Programul ”7 + CADOU”. Astfel, la acumularea a șapte produse în rețeaua ”Star Kebab”, următorul produs îl primiți cadou.

Este o vorbă: ”mai bine să încerci o dată”. Iar concomitent, să-ți petreci plăcut timpul cu cei apropiați și prietenii, cu folos pentru suflet și sănătate. Și să fii mai aproape de marea taină, asupra căreia se zbat savanții din întreaga lume!

Pentru detalii accesați site-ul rețelei ”Star Kebab-gustul visului!” - www.starkebab.md.

”Falafel”-ul sau alte bucate de la ”Star Kebab” pot fi comandate la birou sau la domiciliu prin intermediul serviciului de LIVRARE 24/24 la nr. de telefon 022 855 717 sau online pe site-ul www.starkebab.md.
Adresele localurilor ”Star Kebab”:

str. Kiev, 4, comandă preventivă: (022) 855 718
bl. Decebal, 61, comandă preventivă: (022) 855 719
str. Ismail, 84, comandă preventivă: (022) 855 714
str. Arborilor, 21 (et. 4, ”ShoppingMallDova”), comandă preventivă: (022) 855 712

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав